Se unge baza formei de copt cu grăsime. Se preîncălzește cuptorul
Poziție grătar: în partea de sus
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul, cu paletele de batere, la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză maximă circa 2 minute până ce se obține un aluat omogen. Două treimi din cantitatea de aluat se întinde în forma de copt.
Merele se curăță de coajă, se taie în sferturi, apoi în felii, după care se așază peste aluat ușor suprapuse în formă de coroană. Laptele se încorporează în restul de aluat, iar acesta se distribuie uniform peste mere. Deasupra se presară untul răzuit. Se presară cu zahăr cu scorțișoară și se coace pentru 45 de minute.
Poziție grătar: în partea de sus
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Prăjitura se desprinde din forma de copt şi se lasă să se răcească pe baza formei de copt aşezată pe un grătar de bucătărie.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri