Hârtia de copt se întinde pe un platou, iar deasupra se așază inelele de desert.
Curmalele se mărunțesc grosier, apoi toate ingredientele se pun într-o mașină de tocat universală și se mărunțesc până ce se obține o compoziție lipicioasă. Din această compoziție moale se formează un rulou care se taie în circa 6 bucăți de grosime egală. Fiecare bucată se presează apoi în inelul de desert.
Limeta se spală cu apă fierbinte, se usucă și curăță de coajă (subțire), iar coaja se taie în fâșii foarte fine. Se stoarce sucul și se măsoară 2 linguri. Toate ingredientele se mărunțesc fin până ce se obține o masă lipicioasă.
Umplutura de cocos se împarte în circa 6 porții egale și se modelează apoi fiecare porție sub forma unei bile. Fiecare bilă se așază în mijloc deasupra bazei din curmale și se apasă pentru a o nivela, lăsând o margine liberă de circa 1 cm. O lingură de boabe de cacao mărunțite se pune deoparte pentru decorare.
Limetele se spală cu apă fierbinte, se usucă și se curăță de coajă, iar coaja se taie în fâșii foarte fine. Se stoarce sucul și se măsoară 4-5 linguri. Se desprinde pulpa de avocado și împreună cu uleiul de cocos, zeama de limete, coaja de limete, siropul de agave și cu restul ingredientelor se pasează într-un vas, până ce se obține o masă cremoasă fără bucățele.
Umplutura de avocado se repartizează egal, se nivelează și apoi prăjiturile se lasă în frigider, cel puțin 4 ore, cel mai bine peste noapte.
Inelele de desert se desprind cu atenție folosind un cuțit. Limeta se spală cu apă fierbinte, se usucă și se curăță de coajă, iar coaja se taie în fâșii fine. Limeta se taie în felii subțiri. Prăjiturile se decorează cu coajă de limetă, cu felii de limete și cu boabe de cacao mărunțite.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri