Pentru aluat, untul sau margarina se topește într-o oală, apoi se lasă să se răcească.
Făina se cerne într-un vas și se amestecă cu drojdia. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea, laptele și untul sau margarina.
Ingredientele se amestecă cu mixerul, folosind spiralele de frământare, la început la viteză mică, apoi la viteză mare, timp de circa 5 minute, până se obține un aluat omogen. Aluatul acoperit se lasă într-un loc cald la dospit până ce își mărește vizibil volumul. (circa 20 de minute)
Aluatul din vas se răstoarnă pe un blat tapetat cu făină, se frământă puțin, apoi se întinde în tava de copt (unsă, 30 x 40 cm).
Pentru aluatul sfărâmicios (Streusel), se cerne făina într-un vas. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și untul. Ingredientele se amestecă cu mixerul, până la obținerea unui aluat sfărâmicios (Streusel), apoi aluatul se repartizează peste foaia de aluat din tavă.
Aluatul se mai acoperă o dată și se lasă în continuare la dospit până când volumul se mărește vizibil (circa 15 minute). Apoi tava se introduce în cuptor și se coace
Durată de coacere: despre 15 - 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 220 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 200 °C
Tava se așază pe un grătar de bucătărie, lasând prăjitura să se răcească
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri