Se preîncălzește cuptorul. Se unge și se tapetează o tavă de copt pătrată cu latura de 20cm.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Se bate spumă untul vegan, zahărul și extractul de vanilie. Se cerne deasupra făina, apoi se amestecă pentru a obține un aluat omogen.
Se întinde aluatul obținut în tava de copt și se nivelează. Se înțeapă cu o furculiță și se coace pentru 30-35 de minute până când capătă o culoare aurie. Se lasă să se răcească în tavă.
Durată de coacere: 30 Minute
În timp ce baza se răcește, se prepară caramelul. Se pun toate ingredientele într-o cratiță mare și se topesc la foc mic amestecând continuu. Se mărește flacăra și, amestecând în continuare, se aduce la fierbere pentru circa 15 minute până când caramelul atinge 116 °C.
Caramelul se toarnă peste bază și apoi se introduce la frigider să se răcească și să se întărească.
După ce caramelul s-a întărit, se topește ciocolata în cuptorul cu microunde, în reprize de 20 de secunde, cu amestecare între reprize. Ciocolata topită se toarnă peste caramel, apoi tava de copt se scutură pentru a permite întinderea uniformă a stratului de ciocolată topită.
Se introduce din nou în frigider pentru a se întări iar când ciocolata este aproape să fie întărită complet se scoate și se desenează liniile pe baza cărora se vor decupa ulterior bucățile de prăjitură. Aceasta va ajuta ca ciocolata să nu crape în momentul în care se taie feliile. Se introduce din nou în frigider ca să se întărească complet.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri