Se unge bine baza formei de copt, apoi se tapetează cu făină. Merele se curăță de coajă, se taie în sferturi şi se crestează de-a lungul, de mai multe ori.
Se preîncălzește cuptorul.
Poziție grătar: central
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Se amestecă făină cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă toate laolaltă cu mixerul cu paletele de batere până ce se obține un aluat omogen. Compoziția de aluat se toarnă în forma de copt și se nivelează.
Sferturile de mere se așază cu crestăturile în sus, sub forma unei coroane, peste aluat. Forma se introduce în cuptor și se coace pentru cca. 50 minute.
Gemul de caise se strecoară printr-o sită și, împreună cu apa, se dă în fiert într-o oală mică. Cu gemul fierbinte se unge prăjitura. Se desprinde marginea laterală și se îndepărtează.
Prăjitura se desprinde de pe baza formei de copt şi se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri