Se preîncălzește cuptorul. Se unge și se tapetează 2 forme rotunde de copt cu diametrul de circa 20 cm. Se amestecă laptele de soia și sucul de lămâie într-un vas până când începe să se prindă și să se îngroașe, apoi se lasă deoparte.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Se pun făina, bicarbonatul de sodiu, zahărul și scorțișoara într-un bol mare și se amestecă. Se adaugă fructele uscate și nucile mărunțite și se amestecă din nou.
Se amestecă sosul de mere cu praful de copt. În continuare, peste amestecul de ingrediente uscate se adaugă sosul de mere, uleiul topit de cocos și laptele de soia prins. Se amestecă până la omogenizare.
Compoziția rezultată se repartizează egal în cele 2 forme de copt. Se coace în cuptor pentru 35 - 40 de minute până când prăjitura capătă o culoare aurie maronie și crește. Pentru a verifica dacă prăjitura este coaptă se introduce o scobitoare din lemn în mijlocul prăjiturii; aceasta trebuie să rămână curată când este scoasă, fără urme aderente de compoziție. Blaturile se lasă în formele de copt să se răcească circa 20 de minute, apoi se transferă pe un grătar de bucătărie unde se lasă să se răcească complet.
Durată de coacere: 35 Minute
Pentru crema de unt se pun untul vegan și zahărul pudră într-un bol mare și se bat laolaltă folosind un mixer, până când se obține o compoziție spumoasă, lucioasă, omogenă. Se adaugă extractul de vanilie și crema vegană de brânză și se continuă baterea până când se obține o cremă ușoară, spumoasă.
După ce blaturile s-au răcit, folosind un cuțit cu lama zimțată, se taie partea de sus crescută ca un dom. Se așază primul blat pe un platou de tort și se acoperă cu jumătate din cantitatea de cremă. Se netezește pentru a da un aspect frumos.
Peste cremă se așază cel de al 2-lea blat care se acoperă la rândul lui cu restul de cremă. Se nivelează și se presară câteva nuci mărunțite pe marginea de sus a tortului. Tortul este gata pentru servire!
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri