Se scot 30 g din conținutul unui plic mix pentru tort și se adaugă în schimb 30 g cacao. Se amestecă apoi cu ouăle și apa conform indicațiilor de pe plic, se toarnă totul într-o singură foaie pe o tavă de tort pregătită cu hârtie de copt și se coace aprox. 25 minute.
Se lasă să se răcească, apoi se taie rondele cu ajutorul unui cutter special pentru prăjituri.
Resturile de pandișpan se fărâmițează si se păstrează pentru decor.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Crema se prepară conform indicațiilor de pe plic, amestecând mixul cu untul și laptele. Se pune totul într-un poş și, dacă este cazul, se lasă la rece.
Ganajul se obține încălzind frișca aromatizată cu plicul de finesse portocală, până în punctul de fierbere. Se omogenizează apoi cu ciocolată și se lasă la rece până se mai întărește puțin, însă nu prea tare, atât cât să curgă ușor.
Se formează prăjiturelele în straturi: blat - cremă - blat - cremă, în 2 sau 3 straturi după preferințe, iar deasupra se pune ganajul de ciocolată, lăsând să curgă ușor pe margine.
Se decorează cu coacăze și câte o frunzuliță de ilex.
Se lasă la rece minim o oră.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri