Pentru prepararea compoziției de prăjituri-acadele se fărâmițează fin prăjitura cu lămâie într-un vas de mixare. Se adaugă spuma de fructe și se amestecă laolaltă până ce se formează o compoziție maleabilă, omogenă. Se lasă circa 15 minute în repaus.
Compoziția se apasă cu mâinile, apoi cu un sucitor se rulează între foi de hârtie de copt, foaie cu grosimea de 1,5 cm. Cu șabloane de aluat în formă de inimă de circa 4 cm diametru se decupează 16 inimioare, care se lasă apoi 15 minute la rece.
Glazura împreună cu uleiul se topesc pe baie de abur la foc mic. Bețișoarele se scufundă în glazura topită și apoi se înfig în partea de jos a inimioarelor. Se așteaptă puțin să se usuce. Acadelele se scufundă în glazura albă, folosind o lingură pentru acoperire completă. Înainte de a face priză, se presară cu decor sau se decorează cu litere și numere după dorință. Acadelele se fixează în pahare în care se pune zahăr.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri