Se pun zmeura, zahărul și 375 ml de suc de mere într-o oală, la foc mediu. Se fierbe amestecând din când în când, timp de 5 minute sau până când zmeura s-a înmuiat.
Se ia oala de pe foc și se lasă să se răcească puțin. Se pasează într-o pasatrice, apoi se strecoară printr-o sită fină. Semințele se aruncă.
Durată de fierbere: 5 Minute
Într-o oală, la foc mediu, se încălzește sucul rămas împreună cu 1 linguriță de pastă de vanilie. Se ia oala de pe foc. Se presară gelatina și se lasă circa 1 minut să se înmoaie.
Amestecați cu o furculiță până ce gelatina se dispersează complet.
Se lasă în repaus 10 minute. Se încorporează amestecul de zmeură strecurat, apoi se repartizează în 8 vase de desert (de mărime circa 375 ml fiecare).
Se lasă în frigider pentru 4 ore ca să se închege.
Între timp se preîncălzește cuptorul. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă mare.
Folosind mixerul electric, se bat albușurile spumă tare (până ce se formează mici vârfuri). Treptat, se adaugă zahărul extra, câte o lingură odată, bătând bine după fiecare adăugare, până ce se obține o spumă tare și lucioasă.
Se pregătește un poș cu orificiu stelat, iar cu un bețișor de frigărui înmuiat în colorant roșu se trasează dâre în interiorul poșului. Apoi poșul se umple cu spuma de ouă (compoziția de mereng).
Se formează cocoloașe de mereng de 2 cm la ceva distanță unele față de altele, în tava de copt. Se coc circa 30 de minute. Se oprește cuptorul și se lasă merengul în cuptor cu ușa întredeschisă ca să se răcească complet.
Durată de coacere: 30 Minute
Se bate spumă tare smântâna de frișcă. Se încorporează vanilia rămasă. Se repartizează jumătate din cantitatea de mereng și de zmeură de calitate extra în vasele de desert, se acoperă cu frișcă, apoi se repartizează restul de mereng și zmeură.
Presărați perle de ciocolată.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri