Pentru pregătirea blatului, se bate spumă cu mixerul, reglat la viteza maximă, gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilinat, se adaugă făina și se încorporează cu grijă. Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și se nivelează. Se introduce tava la cuptor.
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Laptele se amestecă cu puddingul, cafeaua solubilă și zahărul și se pune pe foc amestecându-se continuu până când dă în clocot. Se ia cratița de pe foc și se amestecă în continuare până se răcește. Se adaugă esența de rom. Untul se amestecă cu zahărul pudră și zahărul vanilinat și se încorporează treptat în pudding.
Blatul copt se taie în două părți egale și fiecare parte se mai taie odată longitudinal. Se însiropeză fiecare parte de blat cu rom și se unge cu 1/4 din cremă. Se suprapun foile și se decorează cu migdale și cacao.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri