Migdalele se caramelizează într-o tigaie, apoi se lasă la răcit într-un bol de sticlă. Se pun 50g din cantitatea de migdale deoparte pentru a se folosi mai târziu, la decor. Marţipanul se taie cubuleţe şi se pune apoi într-un vas de mixat. Peste el, se toarnă frişca şi se amestecă cu mixerul până când cele 2 ingrediente se omogenizează. Tocătorul de lemn se acoperă cu hârtie de copt.
Zahărul se caramelizează într-o oală, la foc mediu, după care se adaugă mierea şi untul şi se amestecă bine. Apoi se încorporează şi compoziţia de marţipan. Amestecând continuu, compoziţia astfel obţinută se lasă pe foc până când se îngroaşă, urmând apoi să se încorporeze migdalele şi Finesse-ul. Compoziţia de praline se întinde pe tocătorul de lemn (21 x 21 cm) şi se pune la frigider cel puţin 2 ore (indicat este să o lăsaţi peste noapte pentru a vă asigura că temperatura și textura sunt optime pentru servire).
Din aluat se decupeză pătrate cu dimensiunea 3 x 3 cm. Acestea se modelează sub forma unor praline și se trec prin ornamente colorate, foiţe de ciocolată şi migdale caramelizate pentru a căpăta un aspect interesant, precum și un gust inedit. Ȋn funcţie de preferinţe, acest desert se poate servi și în forme de praline. Se păstrează la rece.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri