Se unge tava cu grăsime și se tapetează cu hârtie de copt (se acoperă cu hârtie de copt și marginile formei). Se preîncălzește cuptorul.
Merele și perele se curăță de coajă, se taie cubulețe și se înăbușesc cu sucul de lămâie, zahărul, zahărul vanilinat și 3 linguri de suc de mere, timp de aproximativ 3 minute, la foc mediu. Amidonul se amestecă cu cele 2 linguri de suc de mere rămase, se încorporează în compoziția de fructe şi se aduce la fierbere amestecând continuu. Se ia oala de pe foc, se încorporează scorțișoara și esența de rom. Se lasă crema la răcit.
Se amestecă într-un vas de mixat ouăle și gălbenușul, folosind mixerul, la viteză mare, timp de 1 minut. Se adaugă zahărul și zahărul vanilinat continuând amestecarea timp de încă 3 minute. Se încorporează apoi făina și praful de copt. Se pune aluatul în tavă, se nivelează și se coace.
Durata de coacere: cca. 8 minute.
Se desprinde foaia de ruladă din forma de copt, se răstoarnă pe hârtia de copt și se lasă la răcit.
Se bate frișca cu gelatina. Se adaugă și se încorporează cacaua, zahărul și fulgii de ciocolată.
Se desprinde hârtia de copt de pe foaia de ruladă. Se toarnă crema de ciocolată și frișcă într-un poș, iar cu ajutorul acestuia se trasează 5 rânduri paralele de cremă pe suprafața foii. Se procedează în același mod și cu crema de fructe. Rândurile cu cremă de fructe se trasează între cele de ciocolată și frișcă. Se rulează foaia și se lasă cel puțin 1 oră în frigider.
Se pudrează rulada cu zahăr pudră și cacao, apoi se păstrează la rece, până la servire.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri