Pentru blat, se bat spumă ouăle cu apa, folosind mixerul la viteză mare, circa 1 minut. Se amestecă zahărul cu zahărul vanilinat și se adaugă prin presărare lentă peste spumă, apoi se continuă mixarea încă 2 minute.
Făina se amestecă cu amidonul alimentar, cacaoa și praful de copt. Amestecul rezultat se încorporeaza în spuma de ouă, folosind mixerul, la viteză mică.
Compoziția de blat se toarnă și se întinde uniforma în tava de copt (30 x 40 cm), unsă și tapetată cu hârtie de copt.Tava se introduce în cuptor și se coace.
Durată de coacere: 10 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 220 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 200 °C
Imediat după ce blatul este scos din cuptor, se răstoarnă pe un prosop de bucătărie, tapetat cu zahăr pudră. Hârtia de copt se umezește cu puțină apă rece, apoi cu mare grijă, dar cât mai rapid, se desprinde de pe blat. Blatul se rulează în prosopul de bucătărie și se lasă să se răcească.
Pentru umplutură, se înmoaie gelatina conform indicațiilor de pe plic. Frișca împreună cu zahărul se bat spumă tare. Gelatina se dizolvă într-un vas, la foc mic, amestecând continuu. Se păstrează din frișca bătută 2 linguri și se amestecă cu gelatina. Masa de gelatină se încorporează apoi în restul de frișca.
Rulada de blat se desface cu atenție, apoi peste blat se întind două treimi din umplutura cu frișcă și se adaugă cireșe. Acestea pot fi congelate, din compot sau proaspete.
Din masa de cireșe se păstrează pentru decorare 1 lingură, iar restul se distribuie peste cremă. Blatul se rulează apoi pe latura lungă.
Peste ruladă se întinde restul de frișcă și se decorează cu ajutorul unui pieptene de bucătărie. Rulada cu cireșe se lasă la rece circa 2 ore.
Pentru decorare, se răzuiesc ambele sortimente de ciocolată. Înainte de servire, se presară peste ruladă și se ornează și cu cireșele păstrate.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri