Într-o cratiță largă se fierbe laptele. După ce a dat în fiert, se ia cratița de pe foc se adaugă praful de cremă de tarte peste laptele fiert și se amestecă cu un tel circa un minut până la dispersare completă. Se adaugă ciocolată în crema fierbinte. Se amestecă bine, apoi se acoperă cu o folie de prospețime pentru a împiedica formarea pieliței uscate la suprafață. Se păstrează în frigider circa 2 ore ca să se lege.
Se preîncălzește cuptorul cu gaz la poziția 6 / 200°C (pentru cuptorul cu aer cald sau electric). Se amestecă făina cu praful de copt. Se bat spumă ouăle cu zahărul. Se cerne făina amestecată cu praful de copt peste spumă și se amestecă până se obține o compoziție omogenă. Compoziția se toarnă în tava de copt, unsă și tapetată cu hârtie de copt în prealabil. Se nivelează cu o spatulă. Se introduce tava în cuptor pe grătarul din mijloc și se coace circa 10 minute până ce capătă o culoare aurie frumoasă. Se lasă să se răcească în tavă circa 10-15 minute, apoi se răstoarnă cu grijă pe un prosop de bucătărie umed. Se rulează pe lățime, imediat (cât încă este călduț) folosind prosopul pentru ajutor. Se lasă în stare rulată să se răcească complet. Pentru sirop, se amestecă zahărul cu apa într-o cratiță mică și se aduce la fierbere. Se fierbe până ce devine ușor vâscos (siropos). Crema de ciocolată se mai amestecă puțin pentru afânare apoi se împarte în două părți (una de 2/3 iar cealaltă de 1/3)
Se derulează foaia de blat și se unge cu sirop folosind pensula. Se acoperă cu 2/3 din cremă. Castanele zaharisite tăiate mărunt se presară deasupra, peste cremă. Se rulează din nou și se strânge ușor. Crema poate ieși puțin pe la margini. Păstrați în frigider pentru câteva ore. Se taie capetele pentru ca rulada să capete un aspect curat, frumos. Se bate spumă smântâna dulce pentru frișcă. Se încorporează restul de cremă de ciocolată iar cu compoziția obținută se acoperă rulada. Se presară cacao pudră și se decorează cu fulgi de ciocolată și cu castana zaharisită tăiată jumătăți. Se păstrează la rece până la servire.
Se derulează foaia de blat și se unge cu sirop folosind pensula. Se acoperă cu 2/3 din cremă. Castanele zaharisite tăiate mărunt se presară deasupra, peste cremă. Se rulează din nou și se strânge ușor. Crema poate ieși puțin pe la margini. Păstrați în frigider pentru câteva ore. Se taie capetele pentru ca rulada să capete un aspect curat, frumos. Se bate spumă smântâna dulce pentru frișcă. Se încorporează restul de cremă de ciocolată iar cu compoziția obținută se acoperă rulada. Se presară cacao pudră și se decorează cu fulgi de ciocolată și cu castana zaharisită tăiată jumătăți. Se păstrează la rece până la servire.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri