Conținutul plicului de drojdie se amestecă cu zahărul şi o lingură de lapte călduţ. Se lasă 10 minute la loc cald, apoi se adaugă făina, untul topit, laptele, coriandrul, cardamonul şi celelalte ingrediente. Se frământă aluatul cu mâna sau cu spiralele mixerului şi se lasă la dospit 15 minute într-un loc călduţ (până când aluatul creşte).
Pentru umplutură se încinge uleiul, se căleşte o ceapă mică, se adaugă spanacul şi sarea şi se mai prăjesc câteva minute. Compoziţia se ia de pe foc, se amestecă bine cu cele două ouă, se încorporează făina, se adaugă pătrunjelul (tocat) şi se lasă la răcit. Se păstrează 1/3 din aluat pentru decor. Restul aluatului se rulează şi se întinde sub formă de dreptunghi pe suprafaţa de lucru tapetată cu făină. Grosimea aluatului întins trebuie să fie de circa 1 cm. Se aşază umplutura răcită pe aluat şi se lasă o margine de 2 cm. Se mărunțește și se presară brânza, apoi se adaugă pesmetul. Se taie ouăle pe jumătate şi se aşază cu partea tăiată în jos. Aluatul se rulează în formă de ştrudel şi se pune într-o tavă unsă. Din restul de aluat se decupează figurine şi se decorează ştrudelul. Se unge ştrudelul cu ou şi se lasă 25 minute într-un loc cald, apoi se introduce la cuptor.
Durată de coacere: 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri