Se pun toate ingredientele într-un vas de mixare și se amestecă bine cu un tel până ce se obține un aluat omogen. Se încinge jumătate din cantitatea de grăsime (grăsime din unt sau ulei) într-o tigaie (cu diametru de circa 24 cm) apoi, în grăsimea încinsă se toarnă jumătate din cantitatea de aluat. Clătita se coace pe ambele părți, la foc mediu până ce capătă o culoare maro-aurie. În același fel se prepară și următoarea clătită, din cealaltă jumătate rămasă de aluat.
Toate căpșunile se spală și se curăță. Apoi se pun deoparte 8 căpșuni întregi. Restul de căpșuni se taie mărunt și se amestecă cu musli. Clătitele se ung cu un strat de brânză grasă proaspătă și se taie în ”sferturi”. În mijlocul fiecărui sfert de clătită se repartizează umplutura de musli cu căpșuni.
Colțurile se împăturesc peste umplutură, se așază câte o căpșună întreagă deasupra și se fixează cu o scobitoare. Se pudrează cu zahăr pudră aromatizat si apoi se servesc imediat.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri