Prima dată se coc cartofii dulci în cuptorul cu microunde până când se înmoaie, întorcându-i la fiecare câteva minute. Această acțiune va dura aproximativ 9 minute. După ce s-au copt se pasează cu o furculiță și se lasă deoparte.
Se încălzește băutura de migdale într-o cratiță până când este călduță sau în cuptorul cu microunde pentru circa 40 de secunde.
Se amestecă bine făina, drojdia, zahărul de curmale, scorțișoara și sarea într-un bol.
După ce cartofii dulci s-au răcit, se amestecă încet ingredientele umede cu ingredientele uscate. Se omogenizează bine. Se frământă aluatul obținut, cu mixerul, la viteză medie, circa 8 minute, apoi se acoperă cu o folie de prospețime sau cu un prosop de bucătărie. Aluatul se lasă la dospit într-un loc călduț pentru circa o oră, până când își dublează volumul.
Se freacă spumă untul împreună cu zahărul și scorțișoara. Se mărunțesc nucile pecan.
Pe o suprafață de lucru ușor tapetată cu făină, se întinde aluatul într-o foaie cu dimensiuni de aproximativ 25 * 50 cm. Se întinde crema de unt și scorțișoară peste foaia de aluat și se presară uniform cu nucile pecan mărunțite.
Se rulează cu grijă foaia de aluat pornind de pe marginea lungă către marginea scurtă. Ruloul astfel obținut se taie în 12 bucăți.
Se așază bucățile în tava de copt, se acoperă și se lasă în repaus circa 30 de minute. Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se introduce tava în cuptor și se coace.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 40 Minute
După coacere se așază tava de copt pe un grătar de bucătărie. Se ung rulourile cu sirop de arțar și se lasă să se răcească în tava de copt. Poftă bună!
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri