Preîncălziți Air Fryer-ul la 180°C.
1. Într-un castron, combinați amestecurile de clătite Dr. Oetker și untul. Folosiți vârfurile degetelor pentru a freca untul în făină până când seamănă cu pesmetul fin.
2. Adăugați laptele, puțin câte una și amestecați până se formează un aluat moale. Pune deoparte.
3. Topiți bucățiile de ciocolata prin metoda „bain-marie”.
4. Folosește un sucitor pentru a aplatiza aluatul într-un dreptunghi cu grosimea de 1 cm.
5. Ungeți partea de sus a aluatului cu ciocolata topită și împăturiți-l în jumătate.
6. Repetați pasul 4-5 de două până la trei ori pentru a obține straturi.
Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați-l la congelat timp de 1 oră sau până când aluatul de scone s-a întărit.
Tăiați marginile aluatului de scone rece pentru a expune straturile și pentru a obține marginile curate. Apoi, tăiați aluatul de scone în 6 pătrate.
Puneși scone-urile în Air Fryer, ungeți partea de sus a fiecărui scone cu gălbenușul de ou și laptele rămas.
Stropiți suprafața scones-urilor cu ornamentele Dr. Oetker.
La 180°C timp de 20-25 de minute sau până când se rumenesc.
Se lasa sa se raceasca inainte de servire.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri