Amestecați făina cu praful de copt şi cerneți-le într-un recipient. Adaugați restul ingredientelor şi amestecați-le cu ajutorul unui mixer, mai întâi la viteză mică, apoi la viteza cea mai mare, până când acestea se omogenizează (să nu le amestecati prea mult timp ca să nu lipească aluatul).
Formați un rulou din aluat pe masa de lucru, care în prealabil a fost uşor pudrată cu făină. Împărțiți apoi ruloul în 14 bucăţi şi alungiți-le la una din părţi pentru a obţine nasul şoriceilor. Așezați şoriceii în tavă și introduceți tava la cuptor.
Durată de coacere: despre 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Şoriceii se lasă la răcit pe hârtia de copt, pe un grătar de bucătărie.
Rupeți spaghetele în bucăţi mici şi înfigeți-le în botul şoriceilor drept mustăţi. Migdalele vor ţine locul urechilor. Cerneți zahărul pudră într-un bol mic şi amestecați-l cu puţină apă astfel încât să obţineți o masă groasă. Cu compoziţia obţinută puteți lipi mini bomboanele de ciocolată drept ochi.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri