Mango se curăță de coajă, se desprinde pulpa de pe sâmbure, se taie fin cubulețe și se cântăresc 800 g. Ceapa se curăță, se taie fin în cubulețe și se cântăresc 200 g. Ghimbirul se lasă la scurs apoi se taie fin.
Toate ingredientele – până la condimente – împreună cu 1/2 plic Gelfix 2:1 amestecat în prealabil cu zahărul, se amestecă bine într-o oală mare. Compoziția se aduce la fierbere, amestecând continuu. După ce dă în fiert, se lasă să clocotească cel puțin 3 minute, amestecând fără oprire. Se adaugă ghimbirul și piperul verde, apoi se potrivește de gust cu sare și curry.
Borcanele cu capac se spală bine cu apă fierbinte, în prealabil. Sosul se toarnă imediat în borcane, umplându-le până în margine. Borcanele se închid cu capace cu filet (Twist Off) apoi imediat se răstoarnă și se lasă sprijinite pe capac circa 5 minute.
Rețete asemănătoare
Dulcețuri
Dulcețuri