Se încălzește laptele, se adaugă margarina sau untul și se topește în laptele încălzit.
Într-un vas de mixat se amestecă făina cu drojdia. Se adaugă restul de ingrediente și amestecul de lapte cu unt sau margarină și se prelucrează totul, folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi timp de 5 minute la viteză mare, până când se obține o compoziție omogenă.
Se acoperă aluatul și se lasă la dospit, la loc cald, până când își mărește vizibil volumul.
Se încinge uleiul într-o friteuză, la aproximativ 175°C, astfel încât atunci când se introduce o lingură de lemn în ulei, să se creeze mici bule de jur împrejurul acesteia.
Aluatul se frământă încă o dată pe un blat de bucătărie, tapetat în prealabil cu făină, apoi se întinde (grosimea aluatului - aproximativ 1 cm).
Cu ajutorul unei forme-steluță pentru prăjituri (Ø aproximativ 8 cm), se decupează gogoșile din aluat. Interiorul acestora se decupează cu o altă formă mică, rotundă.
Atât steluțele, cât și biluțele se lasă încă o dată la dospit, timp de aproximativ 15 minute.
Se prăjesc apoi pe ambele părți, până când capătă culoarea brun-aurie. Se scot din ulei folosind o paletă și se lasă la uscat pe un prosop de bucătărie.
Se topește glazura respectând instrucțiunile de pe ambalajul acesteia. Plicul de glazură se decupează la unul dintre colțuri, apoi se decorează gogoșile. În funcție de preferință, steluțele se decorează cu ornamentele colorate sau cu Creioanele pentru decor Dr. Oetker.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri