Tava de copt se tapetează cu hârtie de copt. Cuptorul se preîncălzește.
Aluat: Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă totul cu mixerul (cu paletele de frământat), scurt, la viteză mică. Se continuă la viteză mare, până ce se obține un aluat omogen. Aluatul se întinde pe o suprafață tapetată cu făină, până ce se obține o foaie subțire din care se decupează steluțele (folosind forme de fursecuri) care se așază în tava de copt, se introduc în cuptor și se coc pe grătarul din mijloc.
Durată de coacere: despre 9 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Steluțele cu hârtia de copt se așază pe un grătar de bucătărie și se lasă să se răcească bine, pentru a putea fi decorate.
Crema: Ciocolata albă se mărunțește grosier, apoi se topește pe baie de apă, la foc mic. Untul se pune într-un vas și se freacă spumă, cu mixerul. Se încorporează în unt, amestecând energic, glazura și lichiorul de fructe. Crema se lasă cca. 45 minute în frigider, până ce se întărește. În acest timp, se mai amestecă o dată. După ce se întărește, glazura se răzuiește, iar dulceața se strecoară printr-o sită.
Decor: Crema se pune într-un poș mare din hârtie sau din plastic și se distribuie peste steluțe, sub forma unor spaghete. Deasupra spaghetelor, se pune dulceață de căpșuni ca un „sos de spaghete", peste care se adaugă glazura albă răzuită ca „o brânză rasă". Fursecurile astfel preparate se pot păstra în frigider, pentru consumare, cel mult două săptămâni.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri