Mai întâi, se preîncălzește cuptorul la 200°C/180°C/Gaz treapta 6 și se tapetează cu hârtie de copt o tavă mare. Se scurg cireșele și se taie în jumătăți.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 200 °C
Se pun cireșele, bucățile de ciocolată, fondantul mărunțit și migdalele măcinate într-un bol mare și se amestecă bine laolaltă.
Se așază o foaie de foitaj în tava de copt tapetată, se unge cu untul topit, apoi se așază o altă foaie deasupra. Se continuă până când se obțin 6 foi de aluat puse una peste cealaltă. Se toarnă o linie de umplutură peste foitaj, spre o margine a acestuia. Aluatul se rulează în jurul umpluturii, iar îmbinarea va fi la baza ștrudelului. Untul rămas se întinde cu o perie peste ștrudel, iar capetele acestuia se apasă spre interior pentru a împiedica curgerea umpluturii.
Se coace la cuptor pentru 40-45 de minute până devine auriu. Se presară cu zahăr înainte de a fi servit. Ștrudelul poate fi servit cald sau rece și este perfect dacă este combinat cu înghețată!
Durată de coacere: 40 - 45 Minute
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri