Se unge forma de copt cu puțin unt sau margarină. Se preîncălzește cuptorul.
Într-un vas de mixat se pune făina peste care se adaugă restul de ingrediente și se amestecă folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mare până se obține o compoziție omogenă.
Aproximativ jumătate din cantitatea aluatului se întinde pe un blat de bucătărie tapetat în prealabil cu hârtie de copt, astfel încât să se obțină un dreptunghi cu dimensiunile de aproximativ 32 x 25 cm.
Foaia de aluat se mută apoi în forma de copt.
Restul de aluat se întinde în același mod, dar formându-se un dreptunghi de aproximativ 35 x 20 cm.
Se curăță merele de coajă, se taie cubulețe și se toarnă într-un vas de mixat. Se adaugă și se încorporează restul de ingrediente. Se întinde umplutura peste foaia de aluat și se nivelează (se păstrează aproximativ 2 cm liberi față de margine, fără umplutură).
Se adaugă apoi cealaltă foaie de aluat.
Foile de aluat se lipesc apăsând cu o furculiță de jur împrejurul marginilor. Pe toată suprafața ștrudelului se fac mici înțepături cu ajutorul vârfului unui cuțit.
Durată de coacere: despre 35 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
După coacere, ștrudelul cald se pudrează cu zahăr pudră.
Rețete asemănătoare
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază