Se pune hârtie de copt pe fundul formei. Se preîncălzește cuptorul.
Aluatul: Se pune făina într-un bol. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă toate laolaltă, cu mixerul cu paletele de frământat, la început la viteză mică, apoi la viteză maximă, până se obține un aluat omogen, căruia i se dă forma unei bile. Aluatul se învelește într-o folie de plastic, apoi se lasă la rece cca. 1 oră.
Crema: Ananasul se curăță de coajă și se taie în rondele subțiri. Miezul se decupează cu un șablon de decupare a aluatului. Zahărul se caramelizează ușor într-o cratiță mică, la foc mic (când zahărul începe să se topească, se amestecă cu o lingură de lemn sau cu una de metal). Se amestecă până ce zahărul devine brun roșcat. Se adaugă untul tăiat cubulețe și se amestecă cu atenție până ce se obține o masă legată omogenă. Masa de caramel se toarnă în tava de copt iar deasupra, se așază rondelele de ananas una lângă alta, ușor suprapuse.
Aluatul se întinde pe folia de prospețime într-o foaie de dimensiunea tăvii, apoi se așază peste rondelele de ananas. La margini, se apasă cu grijă, apoi se înțeapă cu o furculiță de mai multe ori. Se introduce tava în cuptor și se coace.
Durată de coacere: 25 - 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Imediat după coacere, se desprinde marginea prăjiturii de tavă, cu ajutorul unui cuțit. Tarta se lasă în formă, la răcit, pe un grătar de bucătărie, apoi se răstoarnă pe un platou de tort.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri