Se unge cu grăsime forma de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Se amestecă într-un vas făina cu praful de copt, se adaugă restul ingredientelor și se amestecă totul cu mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mare, până cand se omogenizează.
2/3 din aluat se întinde în forma de copt. Din restul aluatului se formează un rulou și se fixează pe pereții formei de copt drept margine (rezultă o margine de aproximativ 3 cm). Aluatul se înțeapă de mai multe ori cu o furculiță și se introduce la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.
Durată de coacere: 15 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Se rade brânza. Se spală roșiile și se taie în bucăți mici. Se amestecă cu ajutorul unui tel smântâna, ouăle, Gustinul și verdețurile. Se încorporează brânza și roșiile și se condimentează cu sare, piper și nucșoara. Amestecul se toarnă peste aluat iar aluatul se introduce încă o data la cuptor.
Durată de coacere: 45 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Nucile se taie în bucăți mari, se prăjesc puțin într-o tigaie și se lasă la răcit. Se curăță salata, se spală și se lasă la uscat. Feliile de șuncă se taie o dată pe de-a lungul, apoi pe diagonală.
Tarta se scoate din tavă și se lasă 5 minute la răcit. Se decorează tarta cu salata și șunca. Se presară nucile. Tarta se servește caldă.
Rețete asemănătoare
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază