Ungeţi tava pentru tartă. Preîncălziţi cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Amestecați făina cu praful de copt într-un castron. Adăugați ingredientele rămase și amestecați totul cu un mixer (cârlig de aluat), mai întâi la viteza cea mai mică, apoi la cea mai mare pentru a forma crumble.
Apăsați crumble-ul în formă. Înțepați baza de mai multe ori cu o furculiță și puneţi vasul pe grătar la cuptor.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 16 Minute
Lăsați baza în formă să se răcească pe un grătar. Pregătiți gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Curățați portocalele, îndepărtați coaja albă și tăiați în bucăți mici, apoi adunați-le într-o cratiță împreună cu sucul ambelor portocale. Stoarceți 2 linguri de suc de portocale și lăsați deoparte fileurile celei de-a doua portocale pentru ornat. Adăugați în oală sucul de cătină și zahărul și aduceți totul la fiert până se dizolvă zahărul. Luați oala de pe aragaz. Se stoarce gelatina şi se dizolvă în ea. Lăsați sa se răcească.
Adăugați mascarpone și lichior în amestecul de portocale. Bateţi frișca. Când masa începe să se gelifice, adăugați crema. Se întinde crema peste bază și se lasă la frigider. Apoi scoateți tarta din formă și puneți-o pe o farfurie de tort.
Scoateți 2 lingurițe de frișcă pentru decor. Bateți mascarpone cu restul de întăritor de frișcă și zahărul vanilat până se întărește. Puneți mascarpone într-un bol și adăugați crema. Peste tartă se întinde lejer crema de mascarpone.
Amestecați cu un tel sucul de cătină cu cele 2 linguri de suc de portocale, zahăr și 2 linguri de frișcă. Aranjați fileurile de portocale pe tartă și stropiți cu glazură. Împrăștiați fisticul peste.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri