Se toarnă într-un bol mixul pentru blat de tarte, untul rece, 1 ou și 3 linguri de cacao. Se mixează toate ingredientele la robotul de bucătărie până capătă consistența unui aluat.
Se întinde o foaie de aluat de aproximativ 0,5 cm și se așază în tava pentru tarte, presând-o bine pe fundul acesteia. Se găurește aluatul din loc în loc cu o furculiță și se coace 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (cuptor electric) sau la treapta 2-3 (cuptor cu gaz), astfel: 15 minute cu hârtie de copt și greutăți puse deasupra aluatului (orez, fasole etc.), iar restul de 15 minute fără aceste greutăți.
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Se pun zmeura și zahărul într-un vas, la foc mediu, pasând zmeura și amestecând continuu ca să nu se lipească. Se lasă să fiarbă timp de aproximativ 10 minute. În acest timp, punem ½ din plicul de gelatină la hidratat cu aproximativ 50 ml de apă. După cele 10 minute, punem gelatina la bain-marie și amestecăm constant, până ce se topesc granulele și lichidul devine transparent.
Se ia totul de pe foc, se strecoară piureul de zmeură, se adaugă gelatina și se amestecă. Când s-a răcit lichidul, se adaugă peste blat și se transferă la frigider, până ce jeleul se întărește complet.
Se taie ciocolata în bucățele mici. Se pun 150 ml de smântână la încălzit pe foc mic și se ține până ce aproape dă în clocot. Atenție, însă, nu trebuie să fiarbă!
Când smântâna este aproape de punctul de fierbere, se toarnă peste ciocolată, se amestecă cu 50 g unt și cu restul plicului de gelatină (hidratată în prealabil și topită bine la bain marie) și se lasă încă 5 minute să se înmoaie, fără a amesteca. După cele 5 minute, smântâna, ciocolata și restul de ingrediente se încorporează cu ajutorul unui tel, amestecând lent ca să se omogenizeze.
Se lasă apoi compoziția la rece cel puțin 1 oră.
După ce se scoate de la frigider, se adaugă în compoziția de cremă 100 ml smântână pentru frișcă și se bate cu mixerul câteva minute până când crema se îngroașă bine.
Se adaugă fisticul mărunțit cu un cuțit și se amestecă bine totul. Crema poate fi apoi strecurată, pentru un ganache fin, sau poate fi lăsată ca atare, păstrând textura crocantă dată de fisticul mărunțit.
Se toarnă crema peste jeleul de zmeură de pe blat și se dă la rece până când crema se întărește complet.
Se recomandă a se lăsa la rece minimum câteva ore, ideal peste noapte.
Când ganache-ul de ciocolată s-a întărit complet, decoraţi tarta cu fistic zdrobit și boboci de trandafir comestibili. La final, tarta se decorează de jur împrejur și cu un rând cu zmeură proaspătă.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri