Într-un castron se pune făină, se face o gropiță în mijloc unde se pun zahărul, 150 g unt tăiat bucăți și esența de vanilie.
Aluatul se frământă până se înmoaie, se formează o minge, se înfoliază cu folie alimentară și se ține la rece 1 oră.
Forma se tapetează cu unt și pesmet.
Se întinde aluatul și se așază în tava unsă. Baza se înțeapă cu furculița
Se prepară crema conform instrucțiunilor, apoi se pune peste blat și se introduce în cuptor pentru aproximativ 30 minute. După coacere, prăjitură se lasă să se răcească.
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Brânza și smântâna pentru frișcă se bat cu ajutorul mixerului 1 minut, apoi se adaugă gelatină instant și zahărul la final. În crema obținută se încorporează strugurii cu ajutorul unei linguri. Crema se toarnă peste tarta răcită, se nivelează și se decorează cu struguri și migdale.
Rețete asemănătoare
Tartă
Tartă
Tartă