Se prepară blatul de tartă conform instrucțiunilor de pe plic, amestecând mixul cu untul și oul, la care adăugăm și praful de cardamom. Se întinde într-o formă de tartă, se înțeapă din loc în loc cu furculița și se dă la rece.
Pornim cuptorul la 190°C.
Întâi se încălzește untul într-o tigaie și se rumenește pesmetul în el, după care se amestecă împreună cu ghimbirul ras. Se spală prunele, se scot sâmburii și se taie în jumătăți sau în sferturi, în funcție de mărimea lor sau de preferințe. Când sunt gata, se amestecă cu restul ingredientelor: coaja de lămâie, cardamomul, zahărul vanilinat și amidonul. Amidonul ajută să nu curgă zeama lăsată de prune: o va îngroșa și o va transforma într-o delicioasă cremă-gel.
Se scoate tarta de la frigider, se adaugă prunele într-un strat uniform, apoi amestecul de pesmet și se coace 25-30 de minute.
Se adaugă amestecul de smântână și ou și se lasă la copt încă 15-20 de minute.
Se lasă tarta o jumătate de oră la răcit, în formă. Apoi se scoate și se servește ca atare sau cu o cupă de înghețată.
Rețete asemănătoare
Tartă
Tartă
Tartă