Pentru aluat, adăugați ingredientele pentru aluat într-un castron și frământați într-un aluat neted folosind accesoriul de frământare de pe mixerul manual. Înfășurați aluatul în folie alimentară apoi lăsați-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul (încălzire sus/jos: 190 °C).
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 190 °C
Întindeți aluatul pe o suprafață de lucru ușor făinată la cel puțin ø 24 cm și tapetați forma de tartă. Acoperiți aluatul cu hârtie de copt și țineți apăsat cu mazărea uscată. Coaceți pe raftul din mijloc al cuptorului pentru aproximativ 15 minute. Scoateți mazărea uscată și hârtia de copt și coaceți încă 13 minute până se rumenesc.
Poziție grătar: central
Lasă tarta să se răcească în tava de copt pe un grătar de răcire.
Tocați mărunt ciocolata neagră și puneți într-un recipient înalt. Se pune smântâna, zahărul și scorțișoara într-o oală la foc mediu și turnați peste ciocolata. Adăugați untul în bucăți. Pasați folosind un blender de mână până când se formează o cremă netedă, strălucitoare, apoi umpleți forma de tartă.
Pune tarta la frigider să se răcească cca. 60 de minute.
Amestecă crema de brânză într-un castron cu zahărul și pasta de vanilie. Bateți smântâna cu întăritorul de frișcă și apoi amestecați scurt cu crema de brânză. Întindeți crema peste ganacheul răcit.
Decorează-ți tartea cu ornamentele preferate de la Dr. Oetker înainte de servire. Acum tarta ta de ciocolata este gata de mancat!
Rețete asemănătoare
Tartă
Tartă
Tartă