Se unge baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Poziție grătar: central
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Se amestecă făina cu pudra de cacao într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor pentru aluat şi se amestecă laolaltă cu mixerul, cu spiralele de aluat, la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat omogen. Aluatul se presează în forma de copt pentru a forma o bază și o margine. Forma se introduce în cuptor și se coace.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Forma de copt se scoate din cuptor și se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească.
Curmalele se mărunțesc fin și, împreună cu apa, se pasează bine într-un vas înalt de mixare. Apoi se strecoară printr-o sită. Se încorporează sarea după gust. Crema de curmale se întinde peste blat.
Glazura se mărunțește și se topește pe baie de apă la foc mic. Tofu-ul mătăsos se pasează într-un vas înalt de mixare. Se încorporează în pasta de tofu siropul de arțar, zahărul vanilinat și întăritorul de frișcă. Se încorporează apoi glazura topită. Compoziția se întinde peste blat, apoi prăjitura se pune la frigider minim 2 ore, până ce compoziția se întărește. Tarta se desprinde din formă.
Rețete asemănătoare
Tartă
Tartă
Tartă