Se unge forma de tarte. Cuptorul se preîncălzește.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor și se frământă cu mixerul (paletele de frământare aluat), la început la viteză mică, apoi la viteză mare, până ce se formează un aluat omogen. Aluatul se întinde pe un blat ușor tapetat cu făină, într-o foaie cu diametrul de circa 32 cm, care se așază în forma de copt și se înţeapă din loc în loc cu o furculiță. Se introduce forma la cuptor și se coace.
Durată de coacere: 20 Minute
Se amestecă amidonul Gustin cu 200 ml de apă folosind un tel.
Restul de apă se amestecă cu zeama de lămâie, zahărul și Finesse și se dă în clocot. Se ia apoi de pe foc și se amestecă, folosind telul, cu suspensia de amidon preparată anterior. Budinca astfel obținută se pune din nou pe foc și se mai fierbe circa 1 minut, amestecând continuu.
Se încorporează untul.
Treptat, 4 linguri de budincă se încorporează în masa de gălbenușuri, apoi masa de gălbenușuri se încorporează în budinca fierbinte.
Budinca se toarnă peste tartă și se lasă circa 1 oră la rece.
Cuptorul se preîncălzește din nou. Albușurile se pun într-un vas de mixare și se spumează, folosind mixerul (paletele de batere) la viteză mare. Se adaugă zahărul treptat, puțin câte puțin și se bate până ce se formează o spumă tare. Spuma de ouă se toarnă peste tartă și se nivelează. Se introduce din nou forma la cuptor.
Durată de coacere: despre 10 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Tarta se lasă în forma de copt, pe un grătar de bucătărie să se răcească.
Rețete asemănătoare
Tartă
Tartă
Tartă