Se prepară orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Orezul fiert se lasă să se răcească puțin.
Forma de copt se tapetează cu grăsime. Se preîncălzește cuptorul.
Se decongelează, apoi se întinde în forma rotundă de copt, eventual se taie la dimensiuni, apoi se înțeapă de mai multe ori cu o furculiță. Se unge cu dulceața de caise și se presară cu stafide.
Într-un bol, se bate spumă untul cu mixerul, cu paletele de amestecare. Se adaugă treptat, sub amestecare continuă, zahărul, zahărul vanilat și Finesse-ul până se obține o compoziție omogenă. Se încorporează fiecare ou - câte un ou la fiecare jumătate de minut - folosind mixerul, la viteză maximă. Se încorporează în continuare migdalele și smântâna dulce.
La sfârșit, se încorporează orezul călduț, apoi compoziția se toarnă în forma de copt și se nivelează. Se introduce în cuptor și se coace.
Durată de coacere: despre 45 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
După coacere, forma de copt se lasă pe un grătar de bucătărie, se desprinde marginea laterală și se poate servi.
Rețete asemănătoare
Tartă
Tartă
Tartă