Foietajul se lasă la dezghețat conform indicațiilor de pe ambalaj. Tava se tapetează cu grăsime. Se preîncălzește cuptorul. Se fierb 3 ouă (tari).
Ciupercile se curăță și se taie felii. Cepele se curăță, se taie jumătăți, apoi cubulețe. Untul se topește într-o tigaie, iar ciupercile și ceapa se călesc amestecând continuu. Se adaugă roșiile zdrobite, sarea și piperul. Se mai adaugă 100g din cantitatea de cremă de brânză și se lasă să fiarbă puțin, până ce se evaporă din lichid. Se lasă apoi la răcit.
Cca. două treimi din cantitatea de aluat se întind într-o foaie rotundă (Ø cca. 37 cm), care se pune în forma de copt, în așa fel încât să se formeze o mică margine din aluat pe lateral.
Verdeața se spală, se usucă pe un prosop, pătrunjelul se toacă mărunt, iar frunzele de ceapă se taie rondele fine. Se amestecă apoi cu carnea tocată, cu oul și cu albușul și cu restul de Crème fraîche. Se încorporează ciupercile răcite și ceapa, apoi compoziția se repartizează peste aluatul din forma de copt. Se nivelează.
Ouăle fierte se taie în sferturi și se așază peste compoziție cu albușul în sus. Restul de foietaj se întinde într-o foaie rotundă (Ø cca.32 de cm) din mijlocul căreia se decupează o porțiune mică folosind un șablon potrivit. Foaia de aluat se așază peste compoziție, iar marginile se îndoaie frumos pentru un aspect decorativ. Suprafața de deasupra se unge cu gălbenuș de ou. Se introduce în cuptor și se coace.
Durată de coacere: despre 45 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Rețete asemănătoare
Tartă
Tartă
Tartă