Mod de preparare: Pentru aluat, se curăță morcovii și se dau pe răzătoarea fină. Ceapa verde se spală și se taie rondele mici. Roșiile se spală. Tava de copt se unge. Se preîncălzește cuptorul.
Aluatul sfărâmicios: Se pun toate ingredientele într-un bol și se amestecă laolaltă cu mixerul cu paletele de batere, la început la viteză mică, apoi la viteză mare. Se prelucrează până se obțin frimituri de aluat de mărimea dorită.
Aluat: Se bat ouăle spumă într-un bol, cu mixerul (cu paletele de batere) la viteză mare, cca. 2 minute. Se încorporează uleiul și brânza dulce degresată. În continuare se încorporează brânza rasă, ceapa verde și morcovii. Se asezonează cu sare și piper. Făina se amestecă cu praful de copt cu șofran și se încorporează de asemenea. Aluatul astfel obținut se toarnă în tava de copt și se nivelează. Deasupra se așază roșiile și peste ele se presară aluatul sfărâmicios. Tava se introduce în cuptor.
Durată de coacere: despre 40 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Rețete asemănătoare
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază
Aluaturi de bază