Pentru reușita acestei rețete este nevoie de un robot de bucătărie sau de un blender de dimensiuni suficiente pentru a măcina nucile pentru blatul fără coacere.
Pentru acesta, se mărunțesc nucile într-un robot de bucătărie și se adaugă curmalele una câte una, fără a opri măcinarea. Se adaugă fulgii de nucă de cocos. Dacă este necesar, se adaugă puțină apă (dacă compoziția este uscată și sfărâmicioasă).
Amestecul pentru blat se întinde și se apasă uniform pe baza unui platou de desert. Se păstrează la frigider până ce se prepară umplutura.
Pentru a prepara umplutura vegană de lămâie, se stoarce sucul de lămâie într-o oală și se amestecă cu vege gelul. Se adaugă laptele de nucă de cocos și siropul de arțar, apoi se încălzește amestecând continuu până când fierbe puțin și se îngroașă (1-2 minute).
Se dă oala la o parte de pe foc și se adaugă colorant galben după preferință. Umplutura se toarnă deasupra bazei, apoi se păstrează la frigider pentru 1-2 ore până ce se întărește.
Se amestecă alunele cu colorant gel verde. Colorantul se adaugă picătură cu picătură până când culoarea obținută este cea dorită. Se lasă amestecul să se usuce câteva ore amestecându-l de câteva ori în timpul uscării. Cu acest amestec colorat de alune se decorează prăjitura. Prăjitura poate fi păstrată maxim 2 zile la frigider.
Rețete asemănătoare
Tartă
Tartă
Tartă