Înainte cu o zi se lasă mandarinele la scurs pe o sită.
Se unge fundul formei de copt cu margarină vegană. Se preîncălzește cuptorul.
Poziție grătar: în partea de jos
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Făina se amestecă cu praful de copt într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă cu mixerul, cu paletele de frământare, scurt la viteză mică, apoi la viteză maximă până ce se obține un aluat omogen. 2/3 din cantitatea de aluat se întinde în forma de copt. Din restul de aluat se formează un rulou de lungimea circumferinței formei de copt. Acesta se așază pe marginea formei de copt și se presează pentru a forma o margine cu înălțimea de circa 3 cm. Aluatul se împunge în mai multe locuri cu furculița. Se introduce în cuptor și se pre-coace timp de 15 minute.
Se amestecă praful pentru budincă cu zahărul și cu 7 linguri băutură din soia. Restul de băutură de soia și laptele de cocos se pun la fiert. După ce a fiert, se ia de pe foc și se adaugă amestecul preparat. Se pune din nou la fiert, la foc mic, amestecând ușor până la legarea compoziției. La final se adaugă esență de lămâie. Apoi se adaugă peste aluatul pre-copt și se coace pentru 50 de minute.
Prăjitura se desprinde de pe marginea formei însă nu se scoate din formă. Se lasă pe un grătar de bucătărie să se răcească. Prăjitura se poate coace cu o zi în avans.
Mandarinele se așază decorativ pe prăjitură. Gemul se încălzește într-o oală mică și cu gemul fierbinte se ung mandarinele. Se decorează cu fistic.
Rețete asemănătoare
Tartă
Tartă