Se spală și se curăță căpșunile. Pentru decorarea finală a desertului, se lăsă deoparte 3-4 căpșuni de dimensiuni medii. Fructele rămase se taie mărunt și se așază pe fundul unui vas refractar dreptunghiular (cu dimensiune aproximativă 20x30 cm).
Se amestecă fructele tăiate cu 1 plic de zahăr vanilat Bourbon și 2 linguri de cafea espresso tare și se pasează bine. Se amestecă restul de cafea espresso (preparată în prealabil cu apă fiartă și răcită), coniacul și 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon, se diluează cu puțină apă rece, iar în lichidul rezultat, se înmoaie pe rând pișcoturile, unul câte unul.
Se așază pișcoturile pe fundul vasului dreptunghiular, aranjându-le unul lângă altul cât mai uniform, fără să se lase spațiu liber între ele. Peste stratul complet de pișcoturi se întinde apoi un strat uniform de căpșuni din compoziția pregătită anterior.
Conform instrucțiunilor de pe ambalaj, se pregătește crema utilizând mixul Tiramisu din cele 2 cutii, 400 ml lapte rece și 200 gr. smântână dulce rece. Se mixează bine timp de 3 minute și se toarnă compoziția rezultată peste căpșunile din vas, lăsându-se la frigider cel puțin 2-3 ore.
Înainte de servire, se presară pudră de cacao deasupra prăjiturii, într-un strat cât mai uniform. Pentru decorarea finală, se taie în felii subțiri căpșunile păstrate și se aranjează bucățile tăiate peste desert, sub forma unor flori.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri