Orezul desert se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi se lasă să se răcească. Pișcoturile se așază într-o formă dreptunghiulară (cu volum de circa 1,5 l) și se înmoaie cu lichior de portocale sau cu suc de portocale.
Căpșunile se spală, se curăță, se cântăresc 250 g și se pun într-un vas de mixare. Se adaugă 50 g de zahăr și zeama de lămâie și se pasează. Sosul astfel obținut se distribuie peste pișcoturi. Restul de căpșuni se taie mărunt și se împrăștie peste pișcoturile acoperite cu sos. Smântâna cu restul de zahăr se bate spumă tare și se încorporează în orezul rece. Crema astfel obținută se toarnă în formă peste pișcoturile acoperite cu sos și căpșuni. Se lasă la frigider cca 2 ore ca să se pătrundă.
Se încinge grilul cuptorului. Se pregătește un șablon din carton sub formă de inimioară (5 cm). Tava de copt se tapetează cu hârtie de copt. Bomboanele se zdrobesc fin într-un robot de bucătărie, apoi se cern. Pudra de bomboane se repartizează în tava de copt sub formă de inimioare, câte o linguriță de pudră de bomboane per șablon/inimioară. Inimioarele se țin circa 15 secunde sub grilul încins în așa fel încât structura și culoarea să se păstreze. Se scot imediat și se lasă să se răcească.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri