Forma rotundă de copt se unge și se tapetează cu hârtie de copt. Cuptorul se preîncălzește.
Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul şi se bate compoziția până când zahărul se topeşte. Făina se amestecă împreună cu nucile măcinate şi cu un praf de sare, apoi se adaugă în compoziţia de albuşuri. Hârtia de copt se pune în tavă şi se unge cu puţină grăsime. Aluatul se întinde în tavă cu o spatulă şi se coace la foc mic.
Durată de coacere: despre 25 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Se repetă compoziţia până se obţin 3 foi. Acestea se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.
Cele 15 gălbenuşuri se amestecă într-un vas cu Gustin, zahăr şi lapte, apoi se pun pe foc şi se amestecă până se obţine textura unei budinci. Crema se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Untul se mixează în castron cu Esenţa de vanilie şi Zahărul vanilinat, după gust. Crema se adaugă peste acest amestec.
Zahărul se topeşte şi apoi se toarnă, în strat subţire, pe o tavă unsă cu puţin unt. După ce s-a răcit, caramelul astfel rezultat se zdrobeşte cu blenderul. Smântâna dulce se bate, iar peste se adaugă caramelul zdrobit împreună cu miezul de nucă şi Esenţa de rom.
Tortul se asamblează astfel: se aşază prima foaie, 1/3 din crema de gălbenuş, 1/3 din crema de nuci. Celelalte foi se aşază asemănător. Ultimul strat va fi de frişcă, iar deasupra Glazura de ciocolată neagră Dr. Oetker.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort