Se bat spumă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Se amestecă făina cu cacao, se încorporează în spuma de ouă și se amestecă ușor cu uleiul și esența de portocale. Compoziţia se toarnă într-o formă cu inel detașabil acoperită cu hârtie de copt (cu diametrul de 26 cm) şi se întinde uniform. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Pentru stratul de acoperire se aşază inelul formei pe celofan. Se aşază ananasul şi căpşunele şi se adaugă fructele de pădure.
Se prepară gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi se încălzeşte cu sucul de lămâie. Se amestecă iaurtul, zahărul pudră şi zahărul vanilat şi se adaugă gelatina. Se bate smântâna şi se amestecă uşor în compoziția de mai sus. Se toarnă cu grijă compoziţia peste fructe şi se întinde uniform. Blatul răcit se însiropează cu compot de ananas și se pune peste compoziția de mai sus. Se acoperă cu partea de jos a formei şi se dă la rece timp de 3 ore.
Se întoarce tortul cu grijă. Se îndepărtează uşor celofanul şi marginea formei. Se prepară jeleul conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe suprafaţa tortului. Se dă la rece până la servire.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort