Se mixează ouăle și apa, la viteză mare, timp de un minut. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și se omogenizează timp de un minut, la început la viteză mică și apoi timp de 2 minute, la viteză mare.
Se amestecă făina cu praful de copt și budinca și se încorporează în compoziția obținută anterior, amestecând continuu.
Se toarnă aluatul în forma de copt unsă și tapetată cu hârtie de copt și se pune în cuptor.
Durată de coacere: 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
După ce s-a răcit, blatul se taie în două, pe orizontală.
Se prepară budinca conform instrucțiunilor de pe plic și se lasă la rece. Se bate frișca, se încorporează în budinca rece și se adaugă esența de cafea.
Se pune la fiert apa împreună cu zahărul până se dizolvă, apoi se lasă la rece. Se însiropează fiecare strat de blat, apoi se pune crema păstrându-se ¼ din aceasta pentru ornare.
Pentru decor se adaugă ciocolată albă rasă.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort