Se unge baza formei de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 200 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Se pune făina într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă cu mixerul cu paletele de frământare, la început la viteză mică, apoi la viteză mare până ce se obține un aluat omogen. Jumătate din cantitatea de aluat se întinde pe fundul formei de copt. Se montează marginea detașabilă a formei de copt, apoi se introduce în cuptor și se coace.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 18 Minute
Se desprinde marginea detașabilă și se îndepărtează. Blatul se desprinde cu ajutorul unui cuțit cu lama lungă sau cu o spatulă și se transferă pe un grătar de bucătărie unde se lasă să se răcească.
Forma de copt se curăță și se unge. Cel de al 2-lea blat la fel ca și primul se întinde pe baza formei de copt și se coace. După coacere, blatul se desprinde de pe forma de copt cu ajutorul unui cuțit cu lama lungă sau a unei palete și se taie imediat în 16 felii care se transferă apoi pe un grătar de bucătărie, unde se lasă să se răcească.
Blatul întreg se așază pe un platou de tort și se înconjoară cu marginea detașabilă a formei de copt curățată în prealabil sau cu un inel de tort.
Fructele de pădure se aleg, eventual se spală și se lasă la scurs. Se amestecă brânza dulce cu zahărul, zahărul vanilinat și coaja rasă de lămâie Finesse. Smântâna pentru frișcă se bate spumă tare. Zeama de lămâie se completează cu apă până la 500 ml, se pune într-o cratiță și se amestecă folosind un tel cu gelifiantul vegetarian. În continuare, sub amestecare continuă, se aduce la fierbere până ce dă în clocot. Se încorporează în amestecul de brânză. În continuare se încorporează frișca. Circa 1/4 din cantitatea de compoziție astfel obținută se amestecă cu fructele de pădure. Jumătate din crema albă rămasă se întinde și se nivelează peste blat. Se întinde în continuare crema cu fructele de pădure, se nivelează, iar la final se întinde și se nivelează restul de crema albă. Deasupra se așază bucățile de blat tăiate. Prăjitura se păstrează cel puțin 3 ore (cel mai bine peste noapte) în frigider.
Înainte de servire se desprinde și se îndepărtează marginea detașabilă a formei de copt. Peste prăjitură se poate presăra după dorință zahăr pudră.
Prăjitura poate fi congelată.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort