Pentru aluat, se amestecă făina cu amidonul și cu praful de copt, apoi amestecul se cerne într-un vas. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, sarea, ouăle și untul sau margarina.
Se amestecă ingredientele, folosind mixerul, la viteză mare, timp de circa 2 minute, până se obține un aluat omogen. Aluatul se toarnă în forma de copt (Ø 26 cm), unsă și tapetată cu hârtie de copt în prealabil, apoi se nivelează și se coace.
Durată de coacere: despre 25 - 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Blatul se desprinde din forma de copt, se răstoarnă pe un grătar de bucătărie, se înlătură hârtia de copt și se lasă să se răcească.
Pentru cremă, se înmoaie gelatina în apă rece conform indicațiilor de pe plic. Brânza proaspătă se amestecă cu zahărul, coaja de lămâie și zeama de lămâie. Ananasul se mărunțeşte și, împreună cu sucul din cutie, se încorporează în masa de brânză.
Gelatina se stoarce ușor, apoi se pune într-un vas și se dizolvă la foc mic, sub amestecare continuă. Se încorporează gelatina în masa de brânză. Frișca se mixează spumă tare și se încorporează de asemenea în masa de brânză.
Blatul se așază pe un platou de tort și se înconjoară cu inelul formei de copt. Crema se toarnă peste blat și se nivelează. Tortul se păstrează la rece circa 3 ore.
Fulgii de nucă de cocos se caramelizează într-o tigaie, la foc mic, amestecând ocazional. Se lasă apoi să se răcească. Inelul formei de copt se desprinde de blat și se îndepărtează cu grijă. În funcție de preferințe, tortul se poate decora cu fulgii de nucă de cocos și cu bucăți de ananas.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort