Pentru blat, se bat spumă ouăle cu apa, folosind mixerul la viteză mare, circa 1 minut. Se adaugă prin presărare lentă (circa 1 minut) zahărul și zahărul vanilinat, apoi se continuă mixarea încă 2 minute.
Făina se amestecă cu praful de copt și cu amidonul alimentar și se încorporează cu spuma de ouă, folosind mixerul, la viteză mică.
Aluatul se toarnă într-o formă de copt rotundă (unsă și tapetată cu hârtie de copt, Ø 28 cm) și se coace.
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 160 °C
Blatul se desprinde, se scoate din forma de copt și se lasă la răcit. Se taie blatul pe orizontal, o singură dată.
Se mărunțește glazura si împreună cu untul se topește într-un vas, la baie de aburi, la foc mic, până se obține o masă omogenă. Suprafețele interioare și marginile celor două foi de blat se ung cu glazură, apoi se lasă să se întărească glazura.
Pentru umplutură, se înmoaie gelatina în apă rece. Zmeura se pasează și se pune deoparte o cantitate mică. Se amestecă brânza cu zeama de lămâie, zahărul și cu piureul de zmeură. Gelatina se dizolvă, la foc mic, sub amestecare continuă, apoi se încorporează în cremă. Se bate frișca spumă tare și se încorporează în cremă, de îndată ce crema începe să se întărească . Se încorporează și cantitatea de zmeură pusă deoparte.
Din cremă se pun deoparte 3-4 linguri, iar restul de cremă se întinde peste jumătatea inferioară a blatului. Se acoperă cu jumătatea superioară și se apasă ușor. Marginea tortului se unge cu crema pusă deoparte.
Pentru stratul de acoperire, se bate spumă frișca cu întăritorul de frișcă și cu zahărul. Spuma se întinde peste tort și cu ajutorul unei linguri se formează mici adâncituri. Se decorează cu zmeură și cu fulgi de ciocolată.
Rețete asemănătoare
Prăjituri
Prăjituri
Prăjituri