Se unge baza formei de copt (diametru de 26 cm) și se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.
Făina și praful de copt se amestecă într-un vas de mixare. Se adaugă restul ingredientelor, apoi se amestecă laolaltă cu mixerul (cu paletele de batere) la început scurt, la viteză mică, apoi la viteză maximă cca 2 minute până ce se obține un aluat omogen, neted. Aluatul se pune în forma de copt și se nivelează. Se introduce în cuptor și se coace.
Poziție grătar: în partea de jos
Durată de coacere: 20 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Se desprinde marginea formei de copt și se îndepărtează. Blatul se răstoarnă pe un grătar de bucătărie tapetat cu hârtie de copt și se lasă să se răcească.
Se desprinde cu grijă hârtia de copt. Blatul se așază pe un platou de tort, se unge cu gem de căpșuni și se înconjoară cu un inel de tort sau cu marginea formei de copt (curățată în prealabil).
Căpșunile se spală, se curăță și se taie în cubulețe mici. Gelatina se înmoaie conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Smântâna pentru frișcă se bate spumă tare. Folosind un tel, se amestecă laolaltă brânza, zahărul, zahărul vanilinat, coaja rasă de lămâie Finesse și zeama de lămâie.
Gelatina se dizolvă conform indicațiilor de pe ambalaj.
Mai întâi se amestecă 4 linguri de cremă de brânză în gelatina dizolvată folosind un tel. Apoi, gelatina se încorporează în restul de cremă. Când crema începe să gelifice, se încorporează frișca. Iar la sfârșit se încorporează căpșunile cubulețe. Crema astfel obținută se toarnă peste blat și se nivelează.
Se păstrează minim 3 ore la frigider.
Se rumenesc migdalele într-o tigaie teflonată, fără grăsime, apoi se lasă să se răcească pe o farfurie. Căpșunile se spală, se curăță și se taie în sferturi sau în șase. Se desface cu grijă și se îndepărtează inelul de tort. Folosind o racletă pentru aluat, se distribuie migdalele rumenite pe marginea tortului. Căpșunile se așază deasupra, decorativ, în formă de floare. Gemul de căpșuni se fierbe scurt și apoi cu acesta se ung căpșunile de pe tort.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort