Puneți laptele, ouăle și untul topit într-un blender și amestecați până se omogenizează. Cerneți făina și amestecați până la omogenizare cu praful de copt și zahărul.
Împărțiți aluatul în 6 boluri, adăugați o cantitate mică din fiecare culoare într-un bol diferit și amestecați până când obțineți 6 nuanțe puternice.
Pentru a obține portocaliu, amestecați colorantul roșu cu galben.
Ungeţi ușor cu unt sau ulei baza unei tigăi. Se pune la foc mediu și se toarnă jumătate din aluatul de o culoare. Înclinați tigaia astfel încât aluatul să acopere baza. Gătiți timp de 1-2 minute pe o parte, apoi încă 1-2 minute pe cealaltă parte.
Puneți clătitele pe un grătar de răcire. Acoperiți cu un strat de hârtie impermeabilă fiecare clătită pentru a nu se lipi pe măsură ce se răcesc.
Continuați până când aveți 12 în total, 2 din fiecare culoare și lăsaţi să se răcească complet.
Între timp, faceți umplutura; puneți gelatina într-un castron mic și acoperiți cu apă, lăsați să se înmoaie timp de 5 minute. Puneţi crema într-un recipient și încălziţi la foc mic până când este fierbinte, dar nu fierbe. Odată ce gelatina s-a înmuiat, îndepărtați excesul de apă și puneți-o în cremă; amestecați până se topește. Turnați crema într-un bol mare și lăsați să se răcească.
Puneți smântâna, zahărul pudră și pasta de vanilie într-un alt castron și amestecați până se formează vârfuri moi. Odată ce crema s-a răcit, adăugați și acest amestec în cremă.
Acum, pentru a asambla, folosiți baza unei forme de tort de 20 cm pentru a tăia fiecare clătită, astfel încât să aibă toate aceeași dimensiune. Introduceți umplutura într-o pungă și tăiați o gaură de 1 cm la capăt.
Puneţi o clătită mov pe farfurie, adăugaţi umplutura și folosiţi un cuțit pentru netezire. Puneţi deasupra următoarea clătită mov și repetaţi cu cele albastre, apoi verzi, galbene, portocalii și în final roșii, asigurându-vă că păstraţi suficientă umplutură pentru fiecare strat. Puneți prăjitura în frigider pentru a se întări ușor în timp ce vă pregătiți decorațiunile.
Pentru a decora, puneți zmeura într-un blender și amestecați până la omogenizare. Treceți printr-o sită pentru a îndepărta semințele, astfel încât să rămâneți cu un sos fin. Dacă sosul nu este suficient de dulce, puteți adăuga câteva lingurițe de zahăr pudră.
Pentru a servi, scoateți prăjitura din frigider, puneți niște zmeură și turnați peste minunatul sos de zmeură. Dacă vă încântă, de ce să nu puneți peste şi câteva ornamente colorate?
Rețete asemănătoare