Preîncălziți cuptorul la 180°C/160°C/Gas Mark 4. Luați forme rotunde de tort 8 x 18 cm și tapetați-le.
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 160 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 180 °C
Amestecați cafeaua cu 100 ml apă clocotită într-un castron mic și lăsați deoparte să se răcească. Puneți toate ingredientele uscate într-un castron mare și amestecați. Faceți o fântână în centru și adăugați uleiul, esența de vanilie, ouăle, zara și amestecul de cafea. Amestecați împreună până se omogenizează bine și va fi destul de fluid.
Împărțiți amestecul de ciocolată în mod egal între formele pregătite și introduceți la cuptor pentru 25-30 de minute. Pentru a vă asigura că prăjiturile sunt coapte, introduceți un băţ pentru frigărui în centru. Sunt gata când beţişorul iese curat.
Se lasă la răcit în forme timp de 15 minute, apoi se scot și se pun pe un grătar pentru a se răci complet.
Poziție grătar: central
Durată de coacere: 25 Minute
Puneți untul într-un castron mare și bateți până când este omogen și lucios. Vă recomandăm să folosiți un tel electric sau un mixer de sine stătător cu un accesoriu de bătut pentru a face crema de unt.
Adăugați treptat zahărul pudră, asigurându-vă că este complet amestecat după fiecare adăugare. Puneți esența de vanilie, iar dacă crema de unt pare prea fermă, adăugați 1-2 linguri de lapte pentru a ajuta la desfacerea acesteia. Apoi bateți la viteză mare până obțineți o cremă de unt pufoasă și delicioasă.
Tăiați 4 Crème eggs în bucăți mici, apoi puneți-le în crema de unt și bateți împreună.
Odată ce prăjiturile s-au răcit, folosiţi un cuțit zimțat pentru a îndepărta cu atenție orice vârf / exces, astfel încât să fie la nivel. Puneţi un strat pe farfurie sau pe placa de tort și adăugaţi o cupă de cremă de unt. Neteziți crema de unt pentru a acoperi uniform și adăugaţi următorul blat. Continuați să stivuiți prăjitura până când toate cele 3 straturi de blat sunt îmbinate. Puneți crema de unt rămasă pe partea de sus a tortului și neteziți pentru a acoperi.
Acum este timpul să decoraţi minunatul tort! Așezați Crème eggs pe tava tapetată, pulverizați peste un strat ușor de Gold Shimmer Spray și lăsați-l să se usuce.
În timp ce Crème eggs se usucă, rupeți ciocolata cu lapte în bucăți și puneți-o într-un bol care se poate folosi la microunde. Se topește în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde, apoi se amestecă și se topește în reprize de 10 secunde, amestecând după fiecare repriza, până când se topește complet.
Repetați cele de mai sus și pentru a topi ciocolata albă. Odată topită, împărțiți în mod egal în 2 boluri și adăugați câteva picături de colorant roșu și galben pentru a obține o nuanță de portocaliu pal. Amestecați pentru a crea ciocolata de culoare portocaliu pal. Dacă ciocolata este puțin groasă, amestecați cu ½ linguriță de ulei vegetal.
Folosind o linguriță, luați câte un castron de ciocolată topită pe rând, turnați deasupra prăjiturii și lăsați câteva picături să cadă pe margine.
Odată ce Crème eggs s-au uscat, luați ouăle mari, tăiați-le în jumătate, puneți deasupra prăjiturii pe margine și lăsați fondantul din mijlocul ouălor să curgă pe tort. Puneți mini ouăle în jurul prăjiturii.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort