Se amestecă ouăle și apa cu mixerul, la viteză maximă, timp de 1 minut. Se adaugă treptat zahărul pudră și se mai bate încă două minute. Făina se amestecă cu amidonul și praful de copt și se încorporează treptat în compoziția de mai sus. Apoi se adaugă migdalele și esență de migdale amestecând ușor.
Aluatul se toarnă într-o formă cu diametrul de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt și se introduce în cuptor.
Durată de coacere: 30 Minute
Temperatură cuptor cu căldură sus și jos: 180 °C
Temperatură cuptor cu convecție: 200 °C
Blatul se desprinde din formă și se așază pe un grătar pentru prăjituri acoperit cu hârtie pentru copt. Se îndepărtează de pe blat hârtia pentru copt și se lasă la răcit.
Blatul se taie de două ori pe orizontală. Se pune pe un platou o felie din blat, se însiropează cu compot de cireșe și se unge cu dulceață.
Într-un vas înalt se pun 250 ml lapte rece. Se toarnă conținutul plicului peste lapte și se adaugă brânza Mascarpone. Se amestecă cu mixerul la viteză mică la început, apoi la viteză mare, timp de 4 minute.
Peste primul blat uns cu dulceață se întinde o treime din cremă, se pune al doilea blat uns cu dulceață și încă o treime din cremă. Apoi se pune deasupra al treilea blat, se însiropează cu compot de cireșe, se presează ușor și se întinde restul de cremă. Totul se lasă 50 minute la rece.
Se bate smântâna foarte bine cu zahărul și întăritorul de frișcă, se adaugă compotul de cireșe, se pune într-un șpriț, se ornează suprafața tortului și se decorează cu cireșe amare.
Rețete asemănătoare
Tort
Tort
Tort